UNIS zahájil nový implementační projekt na dodávku MES systému PHARIS® do výrobního závodu společnosti PF Plasty CZ s.r.o. , jehož produkce je zaměřena především na automobilový průmysl.

Hlavním úkolem projektu je digitalizace a řízení výrobních procesů dle požadavků IATF 16 949 s integrací požadavků na řízení kvality.

Implementace zahrnuje vertikální integraci MES PHARIS na ERP SAP. Pro tohoto klienta zajišťujeme rovněž přípravu rozhraní nejen ze strany MES PHARIS, ale řešíme také úpravy systému SAP.

Výrobní informační systém napojujeme na širokou škálu vstřikovacích lisů převážně značky ENGEL, ZHAFIR a HAITIAN. V rámci komunikace řešíme nejen sběr cyklů, avšak především on-line sběr technologických parametrů (teploty, tlaky, materiálový polštář…).

Současně MES PHARIS digitalizuje standardní procesy jako jsou zavedení elektronické výrobní dokumentace včetně změnového řízení, řízení kvalifikace operátorů, on-line řízení a sledování rozpracované výroby, alarmový systém, správa TPV a mnohé další. Finální fázi zastřešuje vizualizace stavu výroby na velkoplošných obrazovkách přímo ve výrobě, které zprostředkovávají on-line přehled o rozpracované výrobě, míře plnění, efektivitě operátorů a zařízení apod. Pro vyhodnocení chodu výroby standardně implementujeme KPI při současném využití reportovacího systému, který má integrovanou podporu uživatelské tvorby reportů.